Що таке фінансовий лізинг?

Які основні характеристики та особливості фінансового лізингу?

Що таке фінансовий лізинг?

Коли справа доходить до лізингу автомобіля, ви часто вагаєтеся і не можете вибрати потрібний вам вид лізингу в залежності від цілей. Фінансовий лізинг є найбільш комфортним і гнучким щодо умов і термінів. Також в залежності від ситуації, він може стати відмінним варіантом для вас або вашого бізнесу.

Більше інформації про лізинг
в Україні від компанії Avis
Залишити заявку
Детальніше про лізинг

Чому фінансовий лізинг?

Коли ви займаєтеся бізнесом, то гнучкість є ключовою метою успіху незалежно від того, наскільки великий ваш бізнес. Якщо у вас є бізнес, для якого потрібне використання автомобіля, але недостатньо коштів для його покупки, то фінансовий лізинг стане кращим рішенням.

Як працює фінансовий лізинг?

Якщо ви вибираєте фінансовий лізинг, це означає, що ви приймаєте всі умови. Якщо ви є індивідуальним підприємцем, то фінансовий лізинг також для вас доступний.

Фінансовий лізинг - це оплата за використання автомобіля на період певного терміну лізингу. Фактична вартість автомобіля набагато вище. В кінцевому підсумку, автомобіль залишається у лізингодавця, якщо ви не захочете його викупити по закінченню договору.

Як і більшість варіантів лізингу, фінансовий оплачується щомісяця. Ці витрати визначаються шляхом аналізу первісної вартості транспортного засобу, тривалістю лізингу, загальною вартістю і сумою кінцевого платежу. Багато людей вважають, що це засновано на кінцевій вартості транспортного засобу, але це не так.

Оскільки загальна вартість транспортного засобу буде використовуватися для розрахунку щомісячних витрат на лізинг, то варто дотримуватися певної межі пробігу. Адже ця величина буде мати вплив на кінцеву вартість транспортного засобу в майбутньому. Якщо ви перевищуєте ліміт - платите більше. Ви також можете збільшити ліміт пробігу, але за додаткову вартість.

Коли ви оплачуєте фінансовий лізинг, то має повне право розпоряджатися автомобілем протягом усього терміну. Після його закінчення автомобіль може бути проданий третій стороні або викуплений вами.

Ціна продажу може бути вища заздалегідь запланованої. У такому випадку, ви отримуєте відсоток від прибутку за продаж. Це повністю залежить від ціни продажу.

Для кого підходить договір фінансового лізингу?

Вибираючи фінансовий лізинг, ви можете убезпечити себе від тиску, який чиниться в разі покупки нового автомобіля, тому щомісячні платежі будуть набагато нижчі. Це відмінна можливість дати компаніям доступ до ряду транспортних засобів з новими технологіями і кращими характеристиками. Коли ви вибираєте фінансовий лізинг, то отримуєте величезну кількість пільг. Це робить його ідеальним варіантом фінансування автомобіля для бізнесу. Щоб зробити цей процес простим, лізингодавець може запропонувати бізнесу оплатити всю вартість транспортного засобу. Це включає будь-які відсотки і терміни лізингу. Залежно від обставин і платоспроможності компанії може бути запропонований вторинний лізинг, який обійдеться набагато дешевше, ніж перший раз.

фінансовий лізинг авто

Основні переваги і недоліки фінансового лізингу.

Позитивні сторони фінансового лізингу:

  1. Однією з найпривабливіших причин, по якій компанія бере транспортний засіб в лізинг, є низькі щомісячні платежі, в порівнянні з покупкою нового автомобіля. Початкові витрати також набагато нижче, ніж інші варіанти лізингу.
  2. Фінансовий лізинг надає максимально гнучкі умови для власників бізнесу. Є різні варіанти оплати, які підійдуть під будь-який бюджет. У вас буде можливість знизити щомісячну лізингову плату, зробити відстрочку платежу або оплатити всю вартість автомобіля щомісячними лізинговими платежами.
  3. З фінансовим лізингом ви можете отримати доступ до найостанніших моделей автомобілів за невисоку щомісячну оплату. Після закінчення договору, ви можете вибрати іншу модель або викупити ту, якою користувалися.
  4. Можливість взяти в лізинг автомобіль преміум-класу. Це цілком реально, тому що чим вище вартість автомобіля, чим нижче будуть ваші щомісячні платежі. Це дозволить вам придбати автомобіль, який раніше ви не могли собі дозволити.
  5. Нижчі виплати. Фінансовий лізинг передбачає більш низьку щомісячну ставку, ніж інші договори про лізинг, що робить його більш доступним.
  6. Фінансова гнучкість. З договором про фінансовий лізинг ви зможете збирати гроші на інші покупки, тому що, як правило, початкова оплата за 3 місяці набагато нижча, ніж при покупці.
  7. Актив для вашої компанії. Якщо ви є власником бізнесу і хочете зберегти автомобіль, то це буде відмінним способом його придбати, так як щомісячними платежами легко керувати протягом усього терміну лізингу.

Кілька недоліків фінансового лізингу:

  1. Транспортний податок. Він часто не включається у вартість лізингу.
  2. Ризики при володінні транспортним засобом. Після закінчення терміну лізингу і викупу автомобіля, вам доведеться заплатити за технічне обслуговування, ремонт, в разі необхідності або амортизацію транспортного засобу, якщо вона значно знизиться.
  3. Остаточна сума платежу. Це не додаткова оплата при купівлі транспортного засобу після закінчення терміну лізингу. Якщо ваш автомобіль втратив у вартості протягом терміну лізингу, то цілком можливо, що ви заплатите більше, ніж фактична залишкова вартість.

Які документи необхідні при оформленні фінансового лізингу?

З документами, необхідними для отримання авто у фінансовий лізинг можна ознайомитись на нашому сайті у розділі "Фінансовий лізинг" або зателефонувати нам. 

Mail