Чи варто купити б/в автомобіль у лізинг?

На що звертати увагу при купівлі вживаного автомобіля

Чи варто купити б/в автомобіль у лізинг?

Чому лізинг старих автомобілів не популярний?

За останні кілька років лізинг автомобілів користується величезною популярністю. Більше 30% угод по новим автомобілям - це договір про довгостроковий або фінансовий лізинг. Найближчим часом тенденція лізингу автомобілів буде тільки рости. Ви думаєте про лізинг нового автомобіля? Але можливо набагато дешевше взяти в лізинг вподобану модель того ж транспортного засобу, але стару. Якщо ви ніколи не чули про лізинг старих автомобілів, то не хвилюйтеся. Не всі лізингові компанії пропонують їх на розгляд і малоймовірно, що ви зможете побачити їх список в інтернеті. Навіть люди, які працюють в автосалонах, не завжди знають про цю послугу. Але лізинг старих автомобілів дійсно існує і для покупців це може стати відмінним варіантом. Оскільки економія коштів при лізингу б / у автомобіля і так очевидна, то ви зможете вибрати гарну модель, але набагато дешевше, ніж придбання або лізинг нового.

Більше інформації про лізинг
в Україні від компанії Avis
Залишити заявку
Детальніше про лізинг

За загальним визнанням, лізинг старих автомобілів - це шлях до придбання більшої кількості транспортних засобів, ніж ви могли б собі дозволити з традиційним кредитом на нові автомобілі. Лізинг б / у автомобіля - це розумна фінансова стратегія для більшості людей, особливо для тих, хто хоче утримувати автомобіль кілька років або трохи користується ним. Але немає ніяких гарантій того, що лізинг старих автомобілів більш дешевий варіант, ніж оренда нових.

Як правило, щомісячні лізингові платежі набагато нижче, ніж аналогічні на покупку нового автомобіля. По закінченню терміну кредиту - ви можете його продовжити або купити автомобіль. При оренді ви платите за вартість, яку автомобіль втратить протягом терміну дії договору. Зазвичай це 3 роки. Щомісячний лізинговий платіж визначає амортизація, лізингові збори і відсотки.

Амортизація є основним фактором лізингу транспортних засобів. Більшість інших факторів, які впливають на вартість орендованого автомобіля після закінчення терміну договору, таких як, пробіг і стан транспортного засобу, можуть контролюватися лізинговою компанією. Оренда дворічного автомобіля означає, що він вже був у використанні і потребує технічного обслуговування. Оскільки після двох років амортизація сповільнюється, це означає, що ви заплатите менше.

При прийнятті рішення про лізинг автомобіля, існує кілька факторів, які слід розглянути:

Як це працює?

Як правило, старі автомобілі, які доступні для оренди в лізингових центрах будуть нараховувати кілька тисяч кілометрів пробігу і не більше 4-х років використання. Лізинг уживаних транспортних засобів проводиться так само, як і лізинг нових автомобілів. Лізингодавець визначає залишкову вартість транспортного засобу і суму щомісячних платежів на основі різниці між ціною продажу і його залишковою вартістю. Не всі автомобілі амортизуються з однаковою швидкістю, тому залишкова вартість може бути різною. Лізингодавець прописує в договорі лізингу процентну ставку. Часто вона вище, ніж відсотки на щомісячні платежі при лізингу нового автомобіля. І це не дуже зручно. Але залишкова вартість продажу вийде набагато нижче. Лізингоодержувачі, які орендують б / у автомобіль, так само можуть викупити його по закінченні терміну договору, як і лізингоодержувачі нових засобів пересування. Багато людей хочуть взяти в лізинг розкішні автомобілі екстра-класу, але на нові не вистачає засобів. Тому лізинг старих буде хорошим виходом із ситуації.

Переваги та недоліки лізингу б / у автомобіля

При лізингу транспортного засобу ви робите вибір - сплатити вартість лізингу на кілька місяців вперед. Тому варто ретельно зважити всі «за» і «проти» такого виду лізингу.

Основними перевагами при лізингу уживаного автомобіля можна назвати:

  1. Низький щомісячний платіж. Старий автомобіль має більш низьку ціну продажу, ніж його новий аналог. Через це ви уникаєте великої амортизації нового автомобіля. Ці два фактори забезпечують більш низьку щомісячну оплату.
  2. Хороший варіант викупу після закінчення терміну лізингу. Оскільки старі автомобілі коштують менше, то і залишкова вартість буде нижче. Але перед покупкою варто перевірити ринкові ціни і кілька чинників: технічне обслуговування і майбутні витрати на гарантію.
  3. Довга гарантія пробігу. Якщо б / у автомобіль вже пройшов певну кількість кілометрів, то він здатний і на більше.
  4. Низькі витрати на автострахування.
  5. Можливість лізингу дорогого автомобіля. Якщо ви хочете автомобіль преміум класу, але він не вписується в ваш бюджет, то б / у транспортний засіб буде ідеальним варіантом. Це добре підходить для автомобілів, які зберігають свою вартість протягом декількох років. Старі автомобілі високого класу ідеально підходять для лізингу. Люксові бренди на кшталт Range Rover і Mercedes-Benz зберігають свою вартість, тому добре підходять для лізингу.
  6. Автомобіль легко обміняти. Лізинг уживаного автомобіля значно полегшує процес обміну транспортного засобу на нове для лізингоодержувача.

Короткий термін лізингу. Старий автомобіль ви можете взяти в лізинг не на 2-3 роки, а на менший термін. Пізніше ви зможете придбати його або обміняти на новий.

Але існують і значні мінуси:

  1. Витрати на технічне обслуговування. Часто лізингові компанії приховують реальний стан старих автомобілів, пропонуючи при цьому власне технічне і сервісне обслуговування. Це гарантує, що маючи кілька тисяч кілометрів пробігу на одометрі - ви будете змушені частіше звертатися до сервісних центрів.
  2. Відсутність запахів нового автомобіля. Для багатьох людей це є важливим фактором. Від старих автомобілів варто очікувати старої оббивки, плям, подряпин або вм'ятин.
  3. Відсутність необхідного технічного оснащення. Більш стара версія автомобіля може не мати тих самих функцій чи технологій, що нова. Якщо ви вирішили орендувати старий автомобіль, переконайтеся, що всі функції відповідають вашим вимогам.
  4. Більше проблем. Всі ми знаємо, що автомобілі з віком краще не працюють. Лізинг уживаного автомобіля означає, що на одометрі вже є кілька тисяч кілометрів. Вихлопи або зайві шуми доведеться компенсувати з власної кишені.
  5. Важко визначити майбутню вартість автомобіля. У міру старіння транспортного засобу, він падає в ціні. Витрати на лізинг зазвичай грунтуються на оціночній вартості автомобіля при його поверненні. Визначити те, яким буде це число також важко, як і вік автомобіля. В результаті цього, можливо автомобіль буде оцінений неправильно і вам доведеться оплачувати різницю.

лізинг б/у автомобілів

Як купити б/у автомобіль?

Купівля вживаного автомобіля є одним з найбільш розумних фінансових вкладень, які ви можете зробити. Ви платите менше за автомобіль і тим самим уникаєте його знецінення, з яким стикаються покупці нових автомобілів. Покупка б / у автомобіля має ряд інших переваг. Ви платите менше за реєстрацію та страхування. Крім того, коли ви купуєте старий автомобіль, знижка набагато більше.

Якщо ви хочете придбати старий автомобіль після лізингу, то ви далеко не самотні в такому рішенні. З такою величезною кількістю різних варіантів, дуже складно вибрати щось дійсно підходяще.

Ключові моменти, які допоможуть купити машини в лізинг:

Який автомобіль ви можете собі дозволити?

Якщо ви дотримуєтеся жорсткого бюджету, то слід розглядати недорогі варіанти. Але старим автомобілям іноді потрібно багато додаткової уваги та технічного обслуговування: покупка нових шин або оббивки, наприклад. Також варто враховувати оплату за страховку і витрати на бензин. Якщо автомобіль, який ви вирішили придбати, не має гарантії, то варто відкладати кошти на несподівані ремонтні роботи, коли вони будуть потрібні.

Створіть список старих автомобілів.

Ні для кого не секрет, що деякі марки автомобілів коштують дорожче, ніж інші. Тому, якщо ви хочете заощадити, то розгляньте одразу кілька брендів. Найкраще буде скласти список з декількох транспортних засобів, які відповідають вашим очікуванням, вимогам і бюджету. Варто розглядати автомобілі, яким менше 5-ти років.

Перевірте ціни.

Ціни частково залежать від того, в якому лізинговому центрі ви робите покупку.

Знайдіть старі автомобілі в вашому районі.

Одним з доступних місць з пошуку б / у автомобілів є найближчі лізингові центри. Щоб знайти потрібний автомобіль, ви можете фільтрувати їх за власними критеріями: ціна, характеристика, необхідні функції і технології або пробіг.

Перевірте історію автомобіля.

Якщо ви вирішили придбати автомобіль після лізингу, слід ретельно вивчити його історію. Ви можете з'ясувати чи був відкат одометра або інші важливі питання.

Отримайте довідку про технічне обслуговування.

Часто лізингові компанії повністю покривають технічне обслуговування не обтяжуючи цим клієнта. Але слід знати з якими проблемами вам доведеться зіткнутися в майбутньому при покупці цього автомобіля. Тому варто попросити довідку про витрати на технічне обслуговування. Для уживаного автомобіля важливий правильний догляд, тому що він може не мати гарантії. Люди часто купують уживані автомобілі через низьку ціну, але при цьому не враховують вартість обслуговування, яка може вийти за межі запланованого раніше бюджету.

З'ясуйте де знаходяться магазини з необхідними деталями.

Буває, що для дуже рідкісних моделей автомобілів не знаходиться деталей, тому їх потрібно замовляти у виробника і доводиться довго чекати. В цей час автомобіль простоює. Тому, навіть якщо ціна на найпопулярнішу марку автомобіля дорожча, ніж на рідкісну, варто брати першу, якщо ви хочете мінімізувати ризики при покупці.

Оформіть документи.

Якщо ви все ж вирішили придбати б / у автомобіль після лізингу, то слід ретельно прочитати і підписати договір. Вам, швидше за все, будуть запропоновані додаткові послуги: гарантія, протиугінні засоби, плани обслуговування. Деякі люди погоджуються на додаткові послуги, забуваючи про те, що це оплачується окремо. Тому уважно варто ознайомитися з кінцевою цифрою продажу.

Mail